Onderhoud

Joomla! updates

Er komen jaarlijks zo'n 10 nieuwe updates binnen een Joomla! serie. Soms zijn deze puur voor onderhoud en andere keer zijn belangrijke updates waar lekken mee worden gedicht. Welldotcom houdt deze ontwikkelingen goed in de gaten en voert al deze updates uit wanneer u hiervoor een servicecontract heeft afgesloten. Upgrades of migraties tussen verschillende Joomla! series vallen hier niet onder.

Een migratie kost meer tijd doordat er eerst een inventarisatie en onderzoek plaats moet vinden, dan de migratie van Joomla! en extensies en afsluitend het controleren testen van de gemigreerde website. Lees hier meer over het migreren van Joomla! websites.

Lees meer over migraties

Extensie updates

Naast de updates van Joomla! zelf komen er met grote regelmaat updates uit voor derde partij extensies. Welldotcom houdt zowel de updates via het Joomla! extensie update systeem in de gaten als de extensies die hier niet gebruik van maken. Wanneer er een beter alternatief beschikbaar is voor de gewenste functionaliteit, zal Welldotcom zonodig deze extensie implementeren.

Opschonen en optimaliseren

Na verloop van tijd hopen onnodige en tijdelijke bestanden zich op en nemen onnodig ruimte in. Welldotcom zoekt deze bestanden op en verwijdert ze, waardoor er tevens meer overzicht ontstaat in de structuur van bestanden en mappen. Daarnaast worden databases opgeschoond en database tabellen gerepareerd en geoptimaliseerd. Dit alles voor een overzichtelijke schone website met optimale prestaties.

Veiligheid

Met alleen het up-to-date houden van Joomla! en extensies ben je er helaas nog niet. Welldotcom controleert websites op veiligheidsproblemen en spoort pogingen tot hacks op. Door uitgebreide analyses verbeteren wij de veiligheid van Joomla! websites. Dit kan op website niveau zijn, maar uiteraard ook de server waarop de website draait moet veilig zijn. Natuurlijk kun je ook bij Welldotcom terecht als je website al gehackt is of andere problemen vertoont.

Backups

Het is altijd prettig om terug te kunnen vallen op een backup. Welldotcom zorgt voor recente backups. Zo is er altijd een backup beschikbaar van een dag, week en een maand geleden wanneer u ook gebruik maakt van onze hosting. Deze backups worden op een aparte locatie opgeslagen en zijn te downloaden en herstellen via het uitgebreide hosting controlepanel cPanel van Welldotcom. Daar heeft u ook de mogelijkheid zelf backups te maken.

Monitoring

Welldotcom houdt websites op verschillende manieren in de gaten. Zo wordt 24 uur per dag gecontroleerd of de website nog online is. Daarnaast controleren wij op twee manieren de aanwezigheid van lekken, hacks en andere vormen van misbruik van websites. Een tool die speciaal is ontwikkeld voor Joomla! websites en een tool op server niveau die een algemene deep scan maakt van eventueel malafide bestanden.

Problemen oplossen

Blanco pagina's, niet meer kunnen inloggen als administrator, geen verbinding met de database, 404 niet gevonden pagina's of de website laadt erg traag. Allemaal problemen die Welldotcom voor u kan oplossen. Vaak weten wij uit ervaring de meeste problemen snel op te lossen. En anders hebben wij de juiste tools en netwerk om de meer complexe problemen op te kunnen lossen. 

Servicecontract

Wanneer u bij Welldotcom een servicecontract afsluit bent u er van verzekerd dat uw website up-to-date zal zijn, geoptimaliseerd en altijd goed in de gaten wordt gehouden. Bij eventuele incidenten heeft u voorrang en zullen we deze zonder extra kosten oplossen. Ook als uw website onverhoopt toch wordt gehackt, zullen wij dit kostenloos oplossen.

Daarnaast kunt u onbeperkt gebruik maken van onze ondersteuning bij het gebruik van uw Joomla! website. Wanneer u gebruikersvragen heeft kunt u via telefoon, e-mail en chat bij ons terecht. Wij maken geen gebruik van een strippenkaart systeem, maar van fair use voor onze support.

Interesse in een servicecontract voor uw Joomla! website? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem contact met ons op!

Stuur een e-mail
info@welldotcom.nl
Adres:
Boslaan 35
9449 PS Nooitgedacht

T: +31(0)592-373610T: +31(0)592-373610

E: info@welldotcom.nl

KVK: 65462408
BTW: NL194136346B01